Hvad bliver det næste groteske cykelprojekt?

Da jeg søndag eftermiddag læste artiklen på hsfo.dk om ”CYKEL-LÆN” i Horsens by, troede jeg ikke mine egne øjne. Faktisk tænkte jeg, at der måtte være tale om en forsinket 1. april-joke. Skal vi virkelig til at bruge skattekroner på et cykel-læn der har til formål at sikre cyklister noget behageligt at læne sig op ad, når de holder for rødt? Og som har til formål at hjælpe cyklisterne hurtigere i gang når der bliver grønt? Jeg tør næsten ikke tænke på, hvad det næste groteske cykelprojekt bliver.

I mine øjne er cykel-læn et dårligt tiltag der holder skatteborgerne for nar, og som er udtryk for en forkert politisk prioritering. Tiltaget om cykel-læn er åbenbart en del af projekt ”Horsens Cykelby” som blev vedtaget tilbage i 2016.

Hvis man endelig vil fremme cyklismen i Horsens Kommune (hvilket jeg er varm fortaler for), så skulle man hellere bruge pengene på sikre trafiksikkerheden for cyklister, forbedre skiltningen, etablere sikre cykelovergange i forbindelse med sikker skolevej, optimere nuværende cykelovergange samt forbedre belægning og belysning på cykelstierne.

Nu sidder jeg ikke i Miljø- og Teknik-udvalget, hvor projekt ”Horsens Cykelby” er forankret, så derfor har jeg bedt embedsværket om en redegørelse for dette projekt og kommende tiltag under ”Horsens Cykelby”. Så må vi få kortlagt projektet, og undersøgt om ikke der er politisk opbakning til at ændre prioriteterne i dette projekt.

Jakob Bille
Formand og Byrådskandidat for Liberal Alliance Horsens
Højmarksvej 19
8700 Horsens

Leave A Reply