Kortere skoledage til de yngste

I LA Horsens har vi igennem flere år kæmpet for en kortere skoledag – for børnenes skyld. Samtidig har vi argumenteret for, at fagligheden i den understøttende undervisning skal løftes, og at skolerne skal have mere selvbestemmelse i forhold til planlægning af skoledagen.

Den nye justering af folkeskolereformen giver netop skolerne mulighed for at forkorte skoledagen for indskolingen allerede fra skoleårets 2019/2020 – altså efter sommerferien

Denne mulighed har Børne- og Uddannelsesudvalget samt Økonomiudvalget i Horsens desværre valgt at sige nej til på kort sigt – og udskyde så den først bliver implementeret om 1,5 år.

I LA er vi ikke enige, og derfor har jeg i dag, på Økonomiudvalgsmødet, stemt nej til forslaget om at udskyde en forkortelse af skoledagen for indskolingen i Horsens Kommune. Vi ønsker kortere skoledag nu.

Mvh
Jakob Bille
Liberal Alliance

Leave A Reply