Mangfoldighed fryder – fri os for smagssnobberiet

Slum, øjebæer, østtysk betonbyggeri, ghettobyggeri, betonklodser, uskønt og fantasiløst byggeri – de negative ytringer om Horsens fysiske byudvikling er mange. Igennem flere uger har der i Horsens Folkeblad været indrykket læserbreve fra personer der har givet deres ubarmhjertige, kritiske mening til kende over mange af de igangværende byggerier i Horsens midtby – også selvom flere at byggerierne endnu ikke står færdig. Læserbrevsskribenterne har nærmest stået i kø i konkurrencen om at overgå hinanden i at hælde galde og negative gloser udover byggerierne, investorerne, arkitekter, byrådspolitikere og hvem man ellers kunne holde ansvarlig.

I Liberal Alliance ser vi anderledes positivt på udviklingen i Horsens. Vi hilser de nye, spændende, alsidige og mangfoldige byggerier velkomment. Vi ser det som en kæmpe styrke for Horsens, at vi kan tilbyde horsensianer og tilflytterne til vores by en bred og mangfoldig vifte af forskelligartet arkitektur og boligtyper. Det er vigtigt, at hvis vi skal fastholde det positive momentum med vækst og tilflytning til vores kommune, at vi kan tilbyde alle former for boliger til alle målgrupper.

Derfor er vi også oprigtig glade for, at der fortsat er investorer og byggefirmaer der kan se potentialet i Horsens, og som fortsat ønsker at investere i vores by og kommune.

I LA er vi grundlæggende af den opfattelse, at folk må tænke, synes og mene hvad de vil – vi lever i et frit land. Af samme årsag ser vi det ikke som vores opgave at gøre os til oversmagsdommer over hvad der er flot og hvad der er grimt arkitektur og byggeri. Vi lader det være op til folk selv at vurdere og vælge dén boligtype og beliggenhed der danner de bedste rammer om lige netop deres liv. Det var derfor også glædeligt at konstatere, at flere hundrede interesserede borgere mødte op til åbent hus-arrangement i weekenden på Lili Gyldenkildes Torv. Et byggeri der endnu ikke står færdig, men som alligevel har været under kraftigt og ubarmhjertigt angreb af oversmagsdommerne.

I LA hylder vi mangfoldigheden – mangfoldighed fryder. Samtidig opfordrer vi til at udvise respekt for folks fremtidige boliger og stoppe smagssnobberiet.

Jakob Bille
Byrådsmedlem for Liberal Alliance og Formand for Kultur-og Civilsamfundsudvalget
Højmarksvej 19
8700 Horsens

(Illustration: Arkitema Architects)

Leave A Reply