Tid til en ny borgmester i Horsens Kommune

Horsens kommune har i over 100 år været ledet af Socialdemokratiet. I Liberal Alliance mener vi, at tiden er kommet til at farven på borgmesterens kontor skifter fra rød til blå.

I øjeblikket er partierne, der stiller op til KV21, ved at positionere sig til årets kommunalvalg. Senest har Venstre, Konservative, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne og udbryderne fra SF – Maren Spliid Gruppen, valgt at indgå valgforbund, hvor de peger på Martin Ravn som Borgmester. I Liberal Alliance har vi valgt at stå uden for dette valgforbund. Vi tror på vælgernes opbakning til den borgerlige, liberale retning LA har stået for de seneste år, og vi mener det er vigtigt at vælgerne ved hvilken politik deres stemmer vil komme til at arbejde for. Det vil vi ikke kunne garantere dem, hvis en stemme på Liberal Alliance, kunne ende med at blive en stemme på et af de mange forskelligartede partier i det store fælles valgforbund.

Hvis blå blok skal gøre sig forhåbninger om at overtage borgmesterposten efter KV21, skal den kommende borgmester kunne samle byrådet med en ordentlighed og i en respektfuld dialog med politiske kolleger. Den kommende blå borgmester skal være garant for at trække Horsens i en borgerlig-liberal retning, ved at være tro mod kernesunde, borgerlig-liberale værdier og mærkesager som økonomisk ansvarlighed, frihed for borgere og handlefrihed for vores kommunale institutioner, erhvervsvenlighed, infrastruktur, vækst, udvikling, skatte- og afgiftsstop (helst skattelettelser) samt et stærkt civilsamfund og foreningsliv. Med udgangspunkt i dette værdisæt, skal borgmesteren sætte en visionær, klar retning for kommunen uden en flik-flakken fra sag til sag.

Den kommende blå borgmesters tilgang til lokalpolitik bør bero på stor tiltro til egen politik, uden at have behov for at kritisere, nedgøre og komme med beskyldninger mod andre politikere, partier og kommunal forvaltning – blot for at sætte sin egen person eller politik i et bedre lys. En blå borgmester skal gå efter bolden (politikken) fremfor manden (politikeren/partiet).

Derfor har Liberal Alliance Horsens valgt at pege på Jakob Bille som borgmesterkandidat til KV21 i Horsens kommune.

Niki Paaske Jensen
Formand for Liberal Alliance Horsens
Hyldeblomsten 31
8700 Horsens

Jakob Bille
Byrådsmedlem for Liberal Alliance og Formand for Kultur-og Civilsamfundsudvalget
Højmarksvej 19
8700 Horsens

Leave A Reply